Hoeveel ruimte hebben geiten nodig?

hoeveel ruimte hebben geiten nodig

Geiten zijn een populaire toevoeging aan veel achtertuinen omdat ze leuk, gemakkelijk te verzorgen en vol persoonlijkheid zijn. Ze vragen echter ook veel ruimte en aandacht.

De eerste stap om ervoor te zorgen dat uw geiten voldoende ruimte hebben, is na te gaan of de lokale wetten en verordeningen ervoor zorgen dat ze op uw terrein zijn toegestaan. Dit omvat alle licentiekosten, rasspecificaties of kuddebeperkingen die van toepassing kunnen zijn op uw gebied.

Of u nu in de stad of op het platteland woont, de hoeveelheid ruimte die uw geiten nodig hebben, hangt af van hun gedrag en andere factoren, zoals leeftijd, ras, geslacht, gezondheidsproblemen, activiteitenniveau en groepsdynamiek. Een kudde van vijf Nigeriaanse dwerggeiten heeft bijvoorbeeld minder ruimte nodig dan een kudde van vijf boergeiten.

Een goede vuistregel is om 20 vierkante voet binnenruimte per volwassen geit van standaardformaat toe te staan om te rusten en te slapen, plus 30 vierkante voet buiten als ze gaan grazen of vrij rondlopen.

Als je maar twee of drie geiten tegelijk houdt, kun je volstaan met een kleinere schuilplaats en een klein buitenverblijf om ze te huisvesten. Maar als u van plan bent meer toe te voegen, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de behuizing en hoe u deze wilt beveiligen.

Geiten hebben beschutting nodig tegen de elementen en roofdieren, en je moet ze een slaapplaats bieden tijdens het koudere weer. Ze kunnen in kleine hokken worden gehouden, maar voor de beste bescherming kun je het beste een groot geitenverblijf bouwen met een vloer van massief hout of muren van betonblokken.

Muren moeten stevig genoeg zijn om geit-op-geit wrijven en kopstoten te weerstaan, en ze moeten tocht helpen voorkomen en beschermen tegen regen of sneeuw. Er kan een verscheidenheid aan wandmaterialen worden gebruikt, waaronder metaal, hout en betonblokken.

Deuren moeten gemakkelijk en veilig open en dicht kunnen, zonder dat geiten kunnen ontsnappen. Ze moeten breed genoeg zijn om meerdere geiten tegelijk door te laten, maar niet te groot om een gevaar te vormen als ze rondrennen.

Het geitenverblijf of geitenhok moet ook voldoende hooiopslag, een waterbron en toegang tot een wasplaats hebben. Je hebt ook een plek nodig waar je geiten kunnen bewegen, een manier om hun voer op te slaan en alle andere benodigdheden die je nodig hebt voor hun verzorging.

Afhankelijk van je klimaat moet je beschutting bieden tegen zon, wind en regen. Een stevig geitenverblijf met een beschutte ingang en dak zorgt ervoor dat uw geiten bij slecht weer een veilige plek hebben om te verblijven.

Als je geiten gaat fokken, is het een goed idee om een apart hok te bouwen voor zwangere vrouwtjes en hun kinderen. Deze hokken moeten groot genoeg zijn om de moederhinde en haar pasgeboren kinderen te huisvesten, terwijl ze voldoende ruimte bieden om te slapen en te spelen.

Als je geiten fokt voor melk, moet je ervoor zorgen dat je kudde een plek heeft om te eten en te drinken als het weer te koud of te nat is om ze te laten grazen. Elke geit heeft ongeveer 30 vierkante voet graasruimte nodig, en ze moeten ook een plek hebben om hun voer en andere benodigdheden op te slaan.