7 verlichtingsideeën voor uw achtertuin

verlichtingsideeën achtertuin

Of uw achtertuin nu groot of klein is, met de juiste verlichting kunt u er een magische sfeer van maken. Het toevoegen van lampen kan een leuk en opwindend doe-het-zelf-project zijn voor elke huiseigenaar die graag creatief bezig is met zijn tuinontwerp.

Er zijn veel verschillende soorten verlichtingsopties voor uw buitenruimte, dus het is belangrijk om de beste te kiezen die bij uw behoeften past. Begin met het beoordelen van het doel van uw buitenverlichting, zoals het leveren van licht voor veiligheidsdoeleinden of om functies zoals het zwembad en de tuin te benadrukken. Werk vervolgens samen met een professionele elektricien om de meest efficiënte manieren te bedenken om de verlichting van uw tuin te gebruiken.

1. Creëer een centraal punt met paalverlichting

Overweeg voor kleine, intieme ruimtes het gebruik van paalverlichting om verlichting te geven aan het gebladerte van planten of een kenmerkende boom. Deze lampen kunnen eenvoudig op de grond worden gehangen en zijn vaak gemaakt van glas of andere materialen die passen bij je achtertuin.

2. Creëer een speels tintje met lantaarns

Als je op zoek bent naar een zachte, romantische sfeer voor een date in de achtertuin of een diner onder de sterrenhemel, overweeg dan om lantaarns toe te voegen aan je buitenruimte. Deze lampen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder glas, papier, staal, keramiek en meer.

3. Verlicht een waterpartij of zwembad

Als je achtertuin een zwembad of fontein heeft, is het altijd een goed idee om deze ’s avonds te laten verlichten. Een goed verlicht zwembad nodigt gasten nog meer uit om hun tenen in het koele water te dopen en kan helpen om de sfeer van een speciaal evenement of tuinfeest te bepalen.

4. Voeg een extra gloed toe aan uw wandelpaden

Installeer lichtslingers langs je wandeling voor een gezellige sfeer. Hierdoor kunt u zien waar u heen gaat, voorkomt u struikel- en valgevaar en wordt het voor vrienden gemakkelijker om ’s nachts door uw achtertuin te navigeren.

5. Verlicht je pergola

Een tuinpergola is een geweldige aanvulling op elke achtertuin, en het is ook een geweldige plek om verlichting toe te voegen om uw landschap te benadrukken. Deze luifel in luifelstijl werkt vooral goed met uplights en schijnwerpers, die kunnen worden verplaatst naarmate de seizoenen veranderen om een centraal punt in uw landschapsontwerp te benadrukken.

6. Verlicht de randen van uw omheining

Zorg er bij het plannen van uw achtertuinverlichting voor dat u de randen van uw hekwerk verlicht om indringers buiten te houden en een gevoel van veiligheid aan de buitenkant van uw huis te geven. Deze lichten helpen uw gasten ook om veilig te blijven terwijl ze door de omtrek van uw eigendom navigeren, of wanneer ze de trap naar de voordeur volgen.

7. Hang wandkandelaars op om looppaden en accentmuren op te fleuren

Als je een terras van baksteen of steen hebt, kun je overwegen wandkandelaars op te hangen die voor de juiste hoeveelheid licht zorgen voor dit gebied en passen bij je interieur. Schansen zijn een geweldige manier om sfeer toe te voegen en uw architecturale kenmerken te benadrukken, en ze zijn eenvoudig te installeren.