Decoratieve en functionele ideeën voor terrasverlichting

lighting ideas patio

Of je nu een formeel of een informeel terras hebt, het is essentieel om de juiste verlichting te hebben om de look en feel van je buitenruimte te verbeteren. Het kan worden gebruikt om uw landschap te accentueren, een veilige omgeving te creëren of gewoon een sfeer te creëren. Terrasverlichting is er in vele soorten en maten, van decoratief tot functioneel.

Decoratieve verlichting is een gemakkelijke manier om leven en kleur toe te voegen aan elke ruimte. U kunt kaarsen, kroonluchters, lichtslingers en meer gebruiken. Deze verlichtingsarmaturen zijn goedkoop en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in uw bestaande buitenontwerp. Ze kunnen u ook helpen besparen op elektriciteitskosten.

Patio lichtslingers kunnen een elegante, warme gloed toevoegen aan elke buitenruimte. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, waaronder lampen op zonne-energie en op batterijen. Hang ze langs boomstammen, hekken of hekjes en maak van je terras een warme, uitnodigende plek om te entertainen of te ontspannen.

Buitenlantaarns zijn een andere populaire optie. Hanglantaarns met kleurrijke bollen of een zwarte afwerking kunnen je terras een vintage look geven. Ze kunnen ook worden opgehangen aan bomen, hekjes en zelfs een pergola. De perfecte buitenlantaarn kan het middelpunt van je terras zijn.

Overweeg voor een semi-permanente oplossing om inbouwverlichting aan het plafond van uw veranda of terras te installeren. Dit kan een perfect accent zijn voor het landschap van uw tuin en het zal het veel gemakkelijker maken om in het donker door het gebied te navigeren. Inbouwlampen kunnen ook worden geïnstalleerd op zitbanken, vuurkorven of zelfs bubbelbaden. Als u een meer tijdelijke oplossing nodig heeft, kunt u plug-in lampen gebruiken.

Een prachtig stuk tuinkunst kan uw achtertuin transformeren. Naast het creëren van een prachtig display, kunnen metselaarkroonluchters een prachtig middelpunt vormen voor uw buitenruimte. Kroonluchters zijn een klassiek en tijdloos stuk dat in verschillende ontwerpen kan worden geplaatst. Als je op zoek bent naar een kroonluchter, kun je kiezen voor een grote kroonluchter van kristalglas of voor iets betaalbaarder en functioneler gaan.

Een andere manier om een oogverblindend effect te creëren, is door je buitenterras te verlichten met een oplichtende palmboom. Deze heldere palmen kunnen worden ingesteld om bij uw tropische thema te passen. Als alternatief kun je een verlichte flamingo ophangen om een luau-gevoel te creëren.

Andere opties zijn ijspegellampen of zwevende sterrenstelsels van licht. Kaarsen zijn een uitstekende keuze voor accentverlichting. Maar houd er rekening mee dat de wind ze snel kan doven. De LED-versie is echter veel veiliger dan echte vlammen.

Verlichting op zonne-energie is ook een effectieve en budgetvriendelijke optie. Door deze te installeren, kunt u uw terras laten gloeien met de kleuren van de zonsondergang of de lichten rood of blauw maken om Kerstmis te vieren. Met behulp van een afstandsbediening kunt u de kleuren eenvoudig aanpassen.

Het verlichten van uw terras kan u ook helpen om uw huis ’s nachts veilig te houden. Het verlichten van paden, uw voordeur en andere gebieden kan voorkomen dat er in het donker gevaren op de loer liggen. Door uw veranda en oprit goed verlicht te houden, kunt u ’s ochtends uw sleutels vinden.