Louis Poulsen PH 2/1 tafellamp

louis poulsen ph2 1 tafellamp

PH 2/1 Table Light is een tafellamp die is ontworpen door Paul Henningsen in samenwerking met Louis Poulsen. De PH 2/1 tafellamp is een vernieuwde versie van de eerste PH tafellamp uit 1927. De PH 2/1 tafellamp is klein van formaat en heeft een hoog detailniveau. Het is een iconische tafellamp die overal kan worden geplaatst en die zowel in eclectische als in eenvoudige omgevingen past. Het is gemaakt van een licht geborsteld messing frame en een drielaagse handgeblazen glazen kap. Hij is verkrijgbaar in hoogglans chroom of zwart gemetalliseerde uitvoering. Deze lamp maakt deel uit van een grotere familie lampen gemaakt door Louis Poulsen genaamd de “2/1” familie. De meest populaire lamp in de serie is de PH 3/2 tafellamp.

De PH 2/1 tafellamp heeft een uniek, reflecterend systeem met meerdere lampenkappen dat zorgt voor diffuus licht. De lichtbron bevindt zich in het midden van de spiraal en elk van de drie lagen glaskappen vermindert de hoeveelheid licht in gelijke mate. Deze diffuse reflectie door glas helpt om verblindingsvrije verlichting te creëren. De kappen zijn gemaakt van opaalwit drielaags glas. De bovenste en middelste laag worden gebruikt vanaf het model 1/1, terwijl de onderste kap wordt gebruikt vanaf het model PH 3/2. De PH 2/1 tafellamp is ook verkrijgbaar in hoogglans chroom, zwart gemetalliseerd of UL-gecertificeerde 60 watt max kandelaar.

De drielaagse opaalwitte glazen kap van de PH 2/1 tafellamp is een slim ontwerp dat perfect licht uitstraalt, maar wat hem tot de ster van de PH 2/1 tafellamp maakt, is het feit dat het ‘magische’ drielaagse glas eigenlijk gezandstraald is om een ​​zachte, diffuse reflectie te creëren. Deze diffuse reflectie zorgt ervoor dat de lichtbron kan worden gecontroleerd, waardoor u kunt genieten van een zachte, niet-verblindende verlichting. Andere opvallende kenmerken van de PH 2/1 tafellamp zijn een schakelaar op de steel, die handig bij de voet is geplaatst. De behuizing van geborsteld messing zal in de loop van de tijd een uniek patina krijgen en is verkrijgbaar met een bruin textielkoord. Hij is ook verkrijgbaar met een hoogglans chromen voet, die kan worden gebruikt als stand-alone lamp of in combinatie met een PH 2/1 tafellamp.

De PH 2/1 tafellamp is een van de beste moderne Scandinavische lampen die in de moderne tijd verkrijgbaar zijn. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan maten, die allemaal verkrijgbaar zijn in messing of chroom. Dit is de beste keuze voor wie een klassieke lamp wil met een moderne twist. Het kleine formaat en het hoge detailniveau zorgen ervoor dat de lamp zijn doel goed vervult, of je hem nu in de woonkamer, slaapkamer of zelfs op kantoor plaatst. Hij is ook verkrijgbaar in een zwart gemetalliseerde versie, perfect voor een eigentijdse ruimte. De PH 2/1 tafellamp heeft ook een klein profiel, waardoor het een goede keuze is voor kleinere kamers.