A McM Lotus Lamp is a Modern Day Classic

mcm lotus lamp

Of je nu op zoek bent naar een eigentijdse lamp of een antieke tafellamp, je vindt altijd een lotuslamp die bij je past. Wanneer u ervoor kiest om een ​​lotuslamp te kopen, kunt u er zeker van zijn dat u een kwaliteitsstuk krijgt dat gemaakt is om lang mee te gaan. Het is een stuk dat u nog vele jaren met trots zult laten zien. Het is ook een stuk dat je je wilt herinneren en dat je elke keer dat je het opsteekt een speciaal gevoel geeft.

Ontwerp

Met behulp van de doorschijnende witte plastic spray ontwikkeld door het Amerikaanse leger, creëerde Nelson de eerste set Nelson Bubble Lamps. Deze werden vervolgens aangebracht op een bolvormig frame van staaldraden. Vervolgens werd de laatste laag kunststof aangebracht. Het resultaat was een lamp met een doorschijnend plastic omhulsel. Nelson was beïnvloed door de hangende lampen van Zweden, die hij als modern beschouwde, maar duurder waren dan hij zich kon veroorloven.

Nelson ontwierp een aantal andere lampen, waaronder een Saucer Pendant Lamp en een Pear Wall Sconce. Ook voegde hij verlichtingsinstallaties toe aan zijn portfolio. Nelson was een invloedrijke ontwerper van het modernisme uit het midden van de eeuw in Amerika. Zijn ontwerpen waren schoon, eenvoudig en organisch gevormd.

Afmetingen

Of je nu op zoek bent naar een McM Lotus Lamp of niet, deze tulpvormige lamp is een moderne klassieker. Met zijn strakke lijnen en organische vorm past de McM Lotus Lamp perfect in elk huis, kantoor of appartement. Hoewel de vorm van de lamp in de loop der jaren misschien is veranderd, zijn de kwaliteit en het vakmanschap hetzelfde gebleven. Het eenvoudige ontwerp maakt het gemakkelijk om hem in een thuiskantoor of slaapkamer te plaatsen, en hij ziet er ook geweldig uit op een bureau of bijzettafel. De prijsklasse van deze lamp is redelijk bescheiden en de gemiddelde verkoopprijs ligt net onder de tweeduizend dollar.

Compatibiliteit met spaarlampen

Het kiezen van een spaarlamp is een beslissing die meer vereist dan een snelle controle van het label van de lamp. Naast het wattage, moet u rekening houden met de grootte van de lamp, het type lamp en de compatibiliteit met uw specifieke verlichtingsarmatuur. Je moet ook rekening houden met de grootte van de voet van de lamp, die kan variëren afhankelijk van het type armatuur dat je in huis hebt. De beste manier om deze informatie te achterhalen, is door de verkoper van uw plaatselijke verlichtingswinkel te vragen.