Moderne glazen tafellampen

moderne glazen lamp

De PH 3/2 tafellamp van de Zweedse fabrikant Pukeberg Glasbruk heeft een cilindrische vorm en is gedessineerd met stippen en verticale lijnen. De hardware is nieuw en heeft dubbele clustersockets. Het is bedraad voor de VS. Het wordt geleverd met een kap van glas, wat een uniek tintje aan de tafellamp geeft.

PH 3/2 tafellamp

De moderne glazen lamp PH 3/2 tafellamp van Poul Henningsen heeft een gestapelde concentrische kap, die het licht gelijkmatig verspreidt en de lichtbron verbergt. Het geeft een zacht, diffuus licht dat perfect is voor slaapkamers of gemeenschappelijke ruimtes. Het wordt aangevuld met een zwart 120-inch snoer en een in-line voetschakelaar.

De PH 3/2 tafellamp maakt deel uit van de Louis Poulsen verlichtingsserie en is verkrijgbaar in drie maten. De PH 3/2 tafellamp is de kleinste lamp in de serie met een diameter van 30 cm, terwijl de PH 4 1/2 -3 1/2 tafellamp de grootste lamp in de serie is, met een diameter van 45 cm.

De PH 3/2 tafellamp is gemaakt in het midden van de 20e eeuw en is een van de vele versies van Poul Henningsen’s beroemde verlichtingssysteem met drie lampenkappen. De PH drie-schaduw armatuur is oorspronkelijk ontworpen voor een tentoonstellingshal in Kopenhagen, Denemarken. De PH 3/2 tafellamp is een van de 19 verschillende versies die vandaag verkrijgbaar zijn.

Louis Poulsen PH 3/2 tafellamp

De Louis Poulsen PH 3/2 lamp heeft een innovatief systeem met drie kappen, ontwikkeld door Poul Henningsen in de jaren 1920. De mondgeblazen opaalglazen kappen hebben gezandstraalde binnenoppervlakken en produceren een verblindingsvrij licht. De met messing gemetalliseerde voet zorgt voor een warme afwerking.

Het systeem met drie lampenkappen is een ander kenmerk dat de Louis Poulsen PH 3/2 tafellamp onderscheidt van de concurrentie. Het kenmerkende driekleurensysteem is oorspronkelijk ontwikkeld door Poul Henningsen en vervolgens aangepast door Poul Poulsen. De kappen zijn van mondgeblazen opaalglas en zijn 1,5 mm dik. De lampvoet is van verchroomd messing en weegt 2,93 kg.

De PH 3/2 tafellamp is een veelzijdig verlichtingsstuk, dat vooral neerwaartse verlichting geeft. Het systeem met meerdere tinten is gebaseerd op het principe van het reflecteren van licht door de tinten. Het logaritmische ontwerp van de kap zorgt voor een gelijkmatige lichtverdeling. De basis en steel zijn gemaakt van hoogglans chroom.

Stilnovo PH 3/2 tafellamp

De PH 3/2 moderne glazen tafellamp is een prachtig Deens design gemaakt door Louis Poulsen. Het heeft doorschijnend opaalwit handgeblazen glas en een verchroomde voet. Het oorspronkelijke ontwerp dateert uit 1926 en is gemaakt door Poul Henningsen, een lichtingenieur uit Denemarken. De PH 3/2 is een prachtig stuk, dat verkrijgbaar is in drie afwerkingen.

Stilnovo is een van de meest herkenbare en populaire moderne verlichtingsmerken. Het bedrijf werd in 1946 opgericht door Bruno Gatta en maakte deel uit van de nieuwe golf van massamarktstijlen na de Tweede Wereldoorlog. De naam betekent “nieuwe stijl” in het Italiaans en het is een populaire keuze gebleven onder diegenen die op zoek zijn naar praktisch en vooruitstrevend design. Veel van zijn vroege armaturen werden geprezen om hun unieke vormen en nieuwe industriële materialen.

Mazzega Murano PH 3/2 tafellamp

De Mazzega Murano PH 3/1 is een elegante lamp van glas. De naam Murano betekent vrijheid en innovatie. Deze glazen lamp is verkrijgbaar in meerdere kleuren. De ontwerper is Carlo Nason. Deze Italiaanse ontwerper begon in 1950 te werken in de familieglasfabriek en creëerde vele prachtige lampen. Tegenwoordig is zijn kleinzoon Andrea Mazzega de president van het bedrijf.

De Mazzega-glasfabriek werd in 1946 opgericht in Murano, Italië. Andrea Mazzega, zoon van de oprichter Gianni Bruno Mazzega, zet zich in om de Italiaanse verlichtingstraditie nieuw leven in te blazen. De afgelopen jaren heeft Mazzega internationale ontwerpers op het eiland uitgenodigd om samen te werken met de glasmakers van het eiland. Het bedrijf legt de nadruk op de kunst van glasvakmanschap en hedendaags design. Tegenwoordig wordt Mazzega Murano beschouwd als een icoon van vintage stijl.

Pukeberg Glasbruk PH 3/2 tafellamp

De Pukeberg Glasbruk PH 3 tafellamp is voorzien van een reflecterend drie-schermen systeem, ontworpen door Poul Henningsen in de jaren 1920. Oorspronkelijk gemaakt van metaal, schakelde de lamp uiteindelijk over op glas. De drie handgeblazen glazen kappen zijn aan de onderkant gezandstraald om zacht, gelijkmatig licht af te geven.