Tom Raffield’s Arame: Duurzame en Unieke Handgemaakte Verlichting

Wie is Tom Raffield?

Tom Raffield is een bekroonde meubel- en verlichtingsontwerper uit Cornwall, VK. Hij staat bekend om zijn unieke creaties die zijn geïnspireerd door de natuur. Zijn ontwerpen zijn duurzaam en milieuvriendelijk omdat hij alleen gebruik maakt van materialen die op een verantwoorde manier zijn verkregen, zoals FSC-gecertificeerd hout, bamboe en gerecycled metaal. Naast zijn duurzame aanpak, is vakmanschap en detailgerichtheid essentieel in zijn werk.

Wat is Arame?

Arame is een collectie handgemaakte verlichting ontworpen door Tom Raffield. De naam is afgeleid van de Japanse alg Arame, die bekend staat om zijn groene kleur en organische vorm. De Arame-verlichting is gemaakt van gebogen houten strips die op een organische wijze zijn samengevoegd tot unieke lampen. De houten strips worden eerst in water gedrenkt, zodat ze buigzaam worden en vervolgens in een bepaalde vorm worden gebogen. Het hout wordt vervolgens gedroogd en gepolijst om een ​​glad oppervlak te creëren.

Hoe wordt Arame gemaakt?

Omdat elke lamp met de hand wordt gemaakt, is elk stuk uniek en heeft zijn eigen karakter. De houten strips worden zorgvuldig gekozen op basis van hun kwaliteit en uiterlijk. Vervolgens worden ze gebogen tot organische vormen die elkaar overlappen en zich vermengen om een ​​prachtige, harmonieuze compositie te creëren. Daarna worden de houten strips aan elkaar bevestigd met behulp van een kunsthars die bestand is tegen hitte. Elke lamp wordt aan de binnenkant van de houten kappen geplaatst, waardoor een warme en gezellige sfeer ontstaat.

Waarom Arame kiezen?

Als u op zoek bent naar een unieke verlichtingsoplossing die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook milieuvriendelijk, dan is Arame de juiste keuze voor u. Het creëert een warme, gezellige sfeer en is ook nog eens duurzaam geproduceerd. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen die passen bij elk interieur. Als u op zoek bent naar visueel aantrekkelijke verlichting die uw leven zal verrijken en ook het milieu zal helpen beschermen, kies dan voor Arame!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *