Barber Osgerby: Creatieve Meesterbreinen Achter Unieke Ontwerpen

Introductie

Barber Osgerby is een bekend duo van ontwerpers die actief zijn in Londen. Edward Barber en Jay Osgerby staan bekend om hun creativiteit en hun unieke ontwerpen. In deze artikel wordt hun werk besproken en nader bekeken.

Achtergrond

Edward Barber en Jay Osgerby ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de Royal College of Art in Londen. In 1996 richtten ze samen hun eigen ontwerpstudio op, genaamd Barber Osgerby. Sindsdien zijn hun ontwerpen over de hele wereld te bewonderen en hebben ze vele prijzen en onderscheidingen ontvangen.

Werk

Barber Osgerby staat bekend om hun veelzijdigheid. Ze ontwerpen niet alleen meubels, maar ook verlichting, keramiek en zelfs vlaggen voor de Olympische Spelen. Hun ontwerpen zijn vaak minimalistisch van aard en richten zich op functionaliteit en ergonomie. Ze werken regelmatig samen met grote merken zoals Vitra, B&B Italia en Flos.

Belangrijkste werken

Een van de belangrijkste werken van Barber Osgerby is de “Tip Ton” stoel die ze ontwierpen voor Vitra. Deze stoel is niet alleen comfortabel, maar heeft ook een unieke eigenschap: hij kan kantelen zonder dat de voeten van de grond komen. Dit maakt de stoel zeer geschikt voor vergaderingen en workshops waarbij mensen langdurig zitten.

Een ander belangrijk ontwerp is de “Loop” lamp die ze ontwierpen voor Flos. Deze lamp is geïnspireerd op een lus van touw en is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Door het gebruik van moderne LED-technologie verbruikt de lamp weinig energie en gaat zeer lang mee.

Invloeden

Barber Osgerby haalt inspiratie uit allerlei bronnen. Een van hun grootste invloeden is de Japanse esthetiek van eenvoud en minimalisme. Ook zijn ze geïnspireerd door architectuur en de materialen die daarbij worden gebruikt.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *