Hoe u de juiste kroonluchter voor uw huis kiest

kroonluchter 8 armen

Kroonluchters zijn een van de meest in het oog springende verlichtingsarmaturen in elk huis. Ze voegen glamour en elegantie toe aan elke ruimte en zijn eenvoudig te installeren. Maar voordat u uw eerste kroonluchter koopt, moet u ervoor zorgen dat deze de juiste maat heeft voor uw kamer. De juiste maat kroonluchter kan een ruimte ruimer, helderder en uitnodigender maken.

De perfecte kroonluchterbreedte voor een eetkamer

Wanneer je op zoek bent naar de ideale kroonluchterbreedte, is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van je eettafel. Een goede vuistregel is om uw kroonluchter een voet of twee kleiner te hangen dan de diameter (breedte) van uw tafel. Op deze manier is het evenredig met de ruimte en creƫert het een centraal punt in je eetkamer.

U kunt ook overwegen hoe hoog uw plafond is. Als het lager is dan de standaard 2,5 meter, moet je een kroonluchter kiezen die tussen de 16 en 24 inch hoog is. Als uw plafond echter hoger is dan negen voet, moet u een armatuur kiezen dat minstens 30 inch hoog is.

De hoogte van een kroonluchter voor een gang

Voor gangen met lage plafonds raden we verzonken kroonluchters aan. Ze zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen installatiemateriaal. Ze zijn ook een betaalbare optie en ze kunnen indien nodig gemakkelijk worden verplaatst voor decoratie.

Een kroonluchter aan een ketting kan eenvoudig op de juiste hoogte worden afgesteld als je er een paar dagen mee leeft. Als u liever een paal gebruikt om uw kroonluchter te ondersteunen, kan het moeilijker zijn om de lengte aan te passen. Dit geldt met name als u probeert de bovenkant van uw armatuur te verlagen door schakels aan de ketting toe te voegen of te verwijderen.

Als uw kroonluchter een hangende hanger is, is het belangrijk om de afstand tussen de kroonluchter en de dichtstbijzijnde muur te meten om de diameter te bepalen. Voor een kamer van 10 ‘x 10’ moet de diameter 17 “tot 20” zijn.

De grootte van een kroonluchter voor een keuken of hal

Om de juiste maat kroonluchter voor je eetkamer te bepalen, tel je de lengte en breedte van de tafel bij elkaar op om de diameter te krijgen. Voor ronde tafels moet de diameter de helft tot driekwart van de lengte van de tafel zijn en voor vierkante of rechthoekige tafels van 48 inch moet de diameter tweederde tot viervijfde van de lengte van de tafel zijn.

Als alternatief, voor een gebogen eettafel, moet de diameter van uw kroonluchter ongeveer tweederde tot driekwart van de lengte van de eettafel zijn. Dit zorgt ervoor dat het in verhouding staat tot de grootte van uw tafel en maakt de kroonluchter ook visueel interessanter.

De grootte van een kroonluchter in je slaapkamer

Als u plafonds heeft die lager zijn dan de standaard 2,5 meter, moet uw kroonluchter ongeveer 2 meter boven de vloer worden gehangen. Dit is niet alleen veilig voor gasten, maar zorgt ook voor voldoende verlichting in uw slaapkamer. Je kunt een grote kroonluchter boven het hoofdeinde van je bed hangen of aan weerszijden twee kleine kroonluchters boven nachtkastjes hangen.