Hanglamp Globes kiezen

hanglamp globes

Bollen hanglampen zijn een stijlvolle manier om een vleugje luxe en elegantie toe te voegen aan elk huis. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en kunnen worden gebruikt om een eettafel te accentueren, een vleugje drama toe te voegen aan een foyer of de ruimte boven een familiefoto te verlichten.

Ze zijn een populaire keuze voor minimalisten vanwege hun eenvoudige ontwerp en veelzijdigheid in verschillende ruimtes. Deze lampen kunnen worden gegroepeerd om verbluffende installaties te vormen die zeker zullen opvallen.

De juiste hangstijl kiezen

Het eerste waar u op moet letten bij het kopen van hangers, is de vorm en grootte van de kap. Deze kunnen worden onderverdeeld in verschillende stijlen, waaronder wereldbol, bel en vierkant. Veel van deze ontwerpen hebben glazen kappen en lampen, terwijl andere een afwerking van metaal of geblazen glas hebben.

Over het algemeen zult u op zoek willen gaan naar ondoorzichtige tinten om de schaduwen van gloeilampen te vermijden. Open-bodem- en trommelvormige tinten weerkaatsen ook het licht van het plafond, wat een dramatischer effect in een kamer kan creëren.

Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden, is de hoogte van de hangers. Een algemene vuistregel is om deze armaturen tussen de 30 en 40 inch boven een eettafel, aanrecht of eiland te hangen. Mogelijk moet u dit bedrag aanpassen, afhankelijk van uw behoeften, maar het is een goed idee om een algemene regel in gedachten te houden voordat u begint met winkelen.

Als je hangers boven een lang aanrecht of eiland hangt, is het een goed idee om meerdere hangers te gebruiken, zodat je het licht gelijkmatig over de ruimte kunt verspreiden. U kunt bijvoorbeeld vier mini-hangers groeperen boven een lang eilandwerkblad om ervoor te zorgen dat er voldoende licht is voor uw werkoppervlak.

Voor kleine ruimtes, zoals een badkamermeubel of nachtkastje, kan een kleinere hanglamp precies de juiste keuze zijn. Deze kunnen in sets van twee of drie worden opgehangen en geven je voldoende verlichting om aan het aanrecht te werken zonder je overschaduwd te voelen.

Dit soort verlichtingsarmaturen kan een beetje lastig zijn om te installeren, maar ze kunnen gemakkelijk worden gedaan en kunnen uw kamer een luxe uitstraling geven. Ze kunnen een goede keuze zijn voor badkamers, slaapkamers en gangen, omdat ze vaak minder duur zijn dan kroonluchters of andere grote opvallende verlichtingsopties.

De juiste lamp en wattage kiezen

Voor sfeerverlichting wordt aanbevolen om lampen te kiezen met een lamp of lampequivalent van 2 watt per vierkante voet. Dit is een goede vuistregel voor de meeste kamers in huis, maar u kunt de output met maar liefst 50 procent verhogen in donkergekleurde of verzadigde kleuren of kamers die zijn geverfd in hoogglansverven.

Denk er bij het kiezen van een lamp voor je hanglamp aan om het wattage op het etiket te controleren. Dit is het wattage dat het armatuur gebruikt om alle functies uit te voeren, inclusief de lamp en de draden. Dit aantal zal het door de fabrikant toegestane maximale wattage niet overschrijden.